Élet-Stílus

Az edzés is csúcsra juttat

Íme, egy dolog, ami kivételesen csak a nőkkel fordulhat elő.

Valamikor népszerű városi legenda volt, ami azt fejtegette, hogy a szerencsésebb nők bizonyos mozgásformák közben – mondjuk kötélmászás alatt vagy biciklizéskor – nemi izgalmat, mi több orgazmust élnek át. Akkor még nem volt erre konkrét bizonyíték, most viszont az Indiana Egyetem szakértői vállalkoztak rá, hogy körbekérdezik a nőket a tapasztalataikról.

Kiderült, hogy a dolog nem is feltétlenül városi legenda: alig pár nappal az internetes kérdőív megjelenése után, máris több száz nő jelentkezett, akik bevallották, hogy edzés közben gyakran éreznek nemi izgalmat (246-an a válaszadók közül), míg 124-en azt is elárulták, hogy már arra is volt példa, hogy orgazmusuk volt. Mindezt úgy, hogy a testmozgás közben egyáltalán nem fantáziáltak.


Fotó: Kummer János

A kutatók ezek után természetesen kíváncsiak lettek arra is, hogy mégis milyen tevékenység közben jöttek izgalomba: kiderült, hogy a többség biciklin ülve vagy az edzőterem valamelyik gépén, jóga, illetve kötélmászás közben szerezték a nem mindennapi tapasztalatot. Rossz hír azoknak, akik ezen felbuzdulva kezdenének testmozgásba, hogy az orgazmus sosem első alkalommal, hanem egy kis idő elteltével (a 15. és a 30. alkalom között) jelentkezett.

Az egyelőre a szakemberek előtt sem teljesen világos, hogy a nők közül ki a szerencsés, aki megtapasztalja az élményt és ki nem. Egy azonban teljesen biztos: a férfiak ebből az örömből teljesen kimaradnak. Közülük szinte senkinek nem volt még hasonló tapasztalata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik