A kék eper tovább bírja a hűtőben

Arra még várni kell néhány évet, hogy a nyári melegben a kék epret majszolhassuk.

Az eper ugyanis a szakemberek állítása szerint emberi fogyasztásra egyelőre tökéletesen alkalmatlan, azért készítették, hogy segítségével még többet megtudhassanak a biológiáról. Génmanipulált gyümölcs, ami azt jelenti, hogy egy laborban hozták létre úgy, hogy a meglévő génkészletéhez hozzáadtak más fajok génjeiből (vagy épp elvettek belőle).

kék eper (kék eper, )
Tényleg létezik – Forrás: http://dirtymartini.files.wordpress.com

A kék eper esetében a kutatók az Északi-sarkon honos lepényhal egyik génjét használták, ami a hal szervezetében természetes fagyállóként működve, megvédi a jeges víztől. Az eper ennek hatására nem romlik olyan gyorsan, tovább bírja a hűtőben, ráadásul ritka kék színben pompázik.

A kutatók figyelmeztetnek, hogy bár a kék eper roppant látványos – és épp emiatt rengeteg megkeresést kapnak, hogy azt kereskedelmi forgalomba hozzák – az emberek még jó darabig nem élvezhetik a gyümölcsöt, mert az jelen állapotában újfajta allergiákat okozhat és az emberi szervezetre káros mérgeket tartalmaz.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.