Élet-Stílus

A Comedy Centralnak is napirajzol Merényi Dani

A Grafitemberként ismert Merényi Dániel közel féléve színesíti a népszerű tv csatorna honlapját humoros rajzaival.

Évekig reklámgrafikusként dolgozott, élt Olaszországban is, ahol a kerékpárváz-készítés szerelmese lett, Napirajz elnevezésű blogján pedig 2005 óta nevettetnek alkotásai.

Merényi Dániel évekkel ezelőtt reklámgrafikusi pályára adta a fejét, e területen próbált szerencsét Olaszországban töltött évei alatt is. Egy hirtelen fordulattal talált magára a kerékpárok rengetegében, amelyre jelenlegi vállalkozását is alapozta. Napirajz című blogja 2005 óta ad teret képregényeinek, amelyek azóta több kötet formájában is napvilágot láttak. A Comedy Central megkeresésére fél éve osztja meg rajzait a nagyérdeművel a csatorna hivatalos honlapján heti két alkalommal.

„Még Olaszországban laktam, amikor felkerestek a Comedy Centraltól, hogy szeretnék, ha a Napirajz az ő honlapjukon is életre kelne. Nem a képregényest látták bennem, hanem magát a szüleményeimet, a rajzaimat akarták. Sosem éreztem egy percig sem, hogy megerőszakolnák az alkotói szabadságomat.” – mesél a tv csatornához fűződő viszonyáról Grafit. – „Kölcsönösen előnyös ez nekünk, hiszen általam nő az oldaluk nézettsége, a képregényeim, ezáltal a Napirajz pedig szélesebb körben ismertté válik. Általában én állok elő ötletekkel, csak ritkán hangzanak el kérések részükről. Nem kritizálnak, vagy korlátoznak, igazán jól működik ez a munkakapcsolat.” – folytatja a miskolci tehetség.

„Lehetőségek terén még nyitott ez a fejezet a Comedyvel. Folyamatosan fejtegetjük, milyen források állnak rendelkezésre további tartalmi változtatásokra. El tudom képzelni akár a rajzaim animált változatát később a képernyőkön is, de a honlapon is idővel felbukkanhatnak majd visszatérő karakterek, akár a Napirajzzal összefűzve is születhetnek történetek. De ez a jövő zenéje. Egy biztos, én rajzolok, ameddig ceruzát tudok az ujjaim közé fogni.” – fejtegeti jövőbeni terveit az egyébként kerékpárváz-készítő Dani.

Szélsőséges és sokszor nyers humorában valószínűleg hosszú évekig osztozhatnak még az olvasók. A számára kedvenc retró-lakótelepi hangulatra sok történetet fűz még mind a Comedy, mind a Napirajz hasábjain. Határtalan kreativitása a Comedy Central hivatalos oldalán fertőz minden hétfőn és csütörtökön.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik