Élet-Stílus

A szeszfőzés mesterei előtt tiszteleg a Jack Daniel’s

Az italgyártó cég különleges, limitált kollekcióval köszönti a legkiválóbb szakembereit.

Amerika kedvenc whiskyjének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság, nem csoda, hogy a tennessee-i ital közel 150 éves történelme alatt csak heten töltötték be a pozíciót. A kiváló szakemberek előtt szeretne most tisztelegni a Jack Daniel’s azzal, hogy piacra dob egy olyan kollekciót, ami hét évente egy palackkal ékesíti az amerikai whisky portfólióját.

A szeszfőző mestereknek azért felbecsülhetetlen a szerepe a lepárlóüzemekben, mert ők biztosítják az ital minőségét és esszenciáját, az őrléstől elkezdve egészen az érlelésig. Az első elismert lepárlómester maga Jack Daniel volt, akit az évek során még hat szeszfőző követett. Mindannyian birtokában vannak annak a titkos receptnek, ami közel 150 éve garantálja a Jack Daniel’s whiskyk minőségét.

A mostani szeszfőző, Jeff Arnett 2018-ban került palackra:
Így jellemzi egy napját: “Mivel az orr ilyenkor még kevésbé fáradt, minden reggelt kóstolással kezdek. Mivel az először kóstolt minta hatással van a következőre, az ízleléskor az öblítés és köpés módszerét használjuk. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre akár hatvan mintát is megkóstoljunk.

Tiszteletükre készül most a Mesterek Kollekciója, ami idén tavasztól hét éven keresztül minden évben megjelenik. A palackok márciustól díszdobozban, sorszámozva kerülnek majd a reptéri üzletek polcaira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik