Élet-Stílus

Netre, nők! – március végén egy hét az övék

Németh D. László

2012. 03. 12. 11:28

Március 26. és 30 között rendezik meg a 2012-es Netre fel! hetet (Get Online Week 2012) az Európai Bizottság és a Telecenter Europe szervezésében.

Az a cél, hogy legalább rövid időre középpontba kerüljenek az elsősorban a munka világában egyre lényegesebb internetes készségek. A kampány során 5000 teleházban közel 200 ezer ma még nem netező embert szeretnének elérni a több mint 7 millióból.

Az itthon a Magyar Teleház Szövetség részvételével megvalósuló sorozat brüsszeli megnyitóját nem véletlenül a nemzetközi nőnapra időzítették, hiszen az ez évi kampány egyik témája a nők és az internet kapcsolatának szorosabbra fűzése. Ahogy Neelie Kroes biztos rávilágított, a szervezők fel kívánják hívni az európai nők figyelmét arra, hogy a számítógépes készségek fejlesztése számos ajtót nyithat meg előttük, elsősorban a munkaerőpiacon.

Herczog Edit a megnyitón elmondta, hogy az infokommunikációs szektort nemcsak belülről uralják a férfiak: nem elég, hogy az informatikusok döntő többsége férfi, de az innovatív újítások jelentős részének is ők a célcsoportja. Az EP-képviselő szerint mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy például az autóban fellelhető újítások négyötöde ma már az informatikai vívmányok közül kerül ki, míg például a hűtőszekrény szinte semmit sem változott az elmúlt száz évben.

Az európai politikusok a megnyitót követően részt vettek egy számítógépes minitanfolyamon, amelyen a héten bemutatásra kerülő új, készségfejlesztő, a netre lépést segítő programok (Internet Buttons, Employment Toolkit, Skillage) kezelését sajátították el brüsszeli diákoktól. Ezt követően Herczog Edit indította el azt a számlálót, amely a kampányban elért európaiak számát méri majd.

Az eseményhez kapcsolódó hír, hogy szintén márciusban rendezi meg a bizottság a már hagyományos e-Skills Weeket, az e-készségek hetét, amely elsősorban a kkv-k informatikai kompetenciáinak javítására összpontosít.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.