Élet-Stílus

Gyerekük miatt repültek a gépről

Nemcsak a repülőkön, hanem az éttermekben és a szállodákban is egyre inkább zavaró tényező a kicsi gyerek.

Ugye nehéz elképzelni, hogy egy tündéri, kétéves kislány bármilyen formában veszélyt jelentsen a repülési biztonságunkra. Egészen addig, amíg veszett módon el nem kezd hisztériázni, szaladgálni és veszekedni, vagy mert megunta az egy helyben ülést, vagy azért mert nagyon fél.

Nos, egy bostoni házaspár nyaralása is egy ilyen ártatlan eset miatt vált rémálommá: először utastársaik ellenszenvét kellett zsebre tenniük, amiért kétéves lányuk, Colette hisztirohamot kapott a fedélzeten, majd a személyzetét is, miután a pilóta bejelentette, hogy visszafordulnak a géppel, mert a család nem képes a repülési szabályzatnak megfelelően, beszíjazva, nyugton tartani a kislányt.

Gyerek, mint zavaró tényező?
Nemcsak a repülőgépeken, hanem egyre több étteremben, szállodában és wellnesscentrumban lettek nemkívánatosak a kisgyerekes családok. A vendégek nagy része úgy van vele, hogy ha egyszer kifizet egy nagyobb összeget a kikapcsolódásra, akkor az ne egy sírós kisgyerek miatt menjen füstbe.

Ez a mostani eset egyébként nem az első, hogy egy kisgyerekes családot kellemetlen helyzetbe hoz az, hogy gyerekkel repülnek. 2010-ben egy alig egyéves kisfiú szüleire támadtak rá, amiért a gyerek többedszeri figyelmeztetésre sem hagyta abba az előtte ülő székének rugdosását. 2011-ben pedig a Virgin Atlantic egyik légiutas-kísérője a felső csomagtartóba zárt egy gyereket, amiért az a többi utas szerint hisztérikusan viselkedett.

A szigorú repülési és biztonsági szabályok egyébként nem könnyítik meg a kisgyerekes szülők helyzetét: ezek ugyanis ugyanúgy vonatkoznak a 2 évesre, ahogy a 102 évesre, ráadásul a legtöbb légitársaságnak emellett saját szabályzata is van, ami egyáltalán nem veszi figyelembe a kétévesnél fiatalabbak esetleges igényeit. Nem csoda, hogy már arra is van kezdeményezés, hogy elkészüljön az első légitársaság, ahol csak és kizárólag kisgyerekes családok utazhatnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik