Élet-Stílus

Ő öltözteti a leggazdagabb orosz nőket

Előkelő, nemes és franciásan kifinomult. Az orosz divatcár ruháiért szinte verekednek a leggazdagabbak.

Szlava Zajcev neve vetekszik a francia mesterekével, kifinomult stílusát mégis inkább Moszkvában kamatoztatta. Ruháit elnézve az ember egy varázslatos világba keveredik, ahol életre kelnek az Anyegin figurái. Az előkelő orosz nemesek ruhatára francia finomsággal keveredik és alkot utánozhatatlan stílust.

Az orosz divat patriarkája a világ egyik leghíresebb divattertvezője. A kreátor legújabb kollekcióját Moszkvában mutatták be 2012. március 2-án, az iparművész 74. születésnapján. Egyben a divatbemutatóval együtt ünnepelték meg Zajcev pályakezdésének 50. évfordulóját is.

A 74 éves művész szívesen dolgozik minden anyaggal,kezére áll a selyem, csipke, taft vagy bármi más. „Nem létezik rossz anyag, csak rossz művész“ – vallja.

Szlava Zajcev, akit az orosz Christian Diorként is emlegetnek, 1938-ban született a Moszkva melleti Ivanovo városkában. Mivel az édesapját az akkori politikai rendszer hazaárulónak nyilvánította, a Textilipari Főiskolánál rangosabb felsőoktatási intézménybe nem vették volna fel.

Anyagi jólétét a Maruszja parfümnek köszönheti, amelyet a L’Oréal francia cég közreműködésével bocsátott ki. A hatvanas években egy exkluzív divatház fő divattervezője lett. A hetvenes években, édesanyja halála után főként verseket írt és szürrealista képeket festett, de a divatot sem hagyta cserben. Nemzetközi sikere ellenére úgy döntött, hogy nem távozik Párizsba, Oroszországban marad, Moszkvában nyitott divatházat .

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik