Élet-Stílus

A hangyáknak nem kell a margarin?

Az interneten terjedő körlevél szerint csak egy molekula választja el a margarint attól, hogy műanyag legyen.

Ennek a régi-új rémhírnek most az Urbanlegends.hu városi legendákkal foglalkozó oldala ment utána, mert mint kiderült, az eredeti verzió már 1999-ben megjelent. Azóta lefordítva megérkezett Magyarországra is, és most az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon riogatja a felhasználókat.


A teszt szerint a hangyáknak sem kell – Forrás: facebook.com

Az oldal megkeresésére Kovács Lajos, a Száz kémiai mítosz című könyv szerkesztő-szerzője elmondta, az az állítás, hogy a margarint csupán egyetlen molekula választja el attól, hogy műanyag legyen nem más, mint megmosolyogtató zagyvaság, ugyanis az általában bármilyen anyagra igaz, hogy ahhoz egyetlen atomot hozzáadva, vagy elvéve egy gyökeresen más jellegű anyagot kapunk.

A szakember rámutatott arra is, hogy a vaj a többi között azért vonzhatja jobban a hangyákat, mint a margarin, mert jóval gazdagabb az összetétele, és számos, a zsíroktól különböző anyagokat is tartalmaz, például feromonokat. A margarin összetétele ennél némiképp egyszerűbb, jobban megfelel az ipari feldolgozásnak és nem tartalmaz koleszterint.

És hogy a szakember szerint a vaj vagy a margarin jobb-e, olvassa el az Urbanlegends.hu oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik