Élet-Stílus

Mire jó még a fogkrém?

Fájdalomcsillapításban és a takarításban is nagy hasznát vehetjük.

Bár a fogkrémet a többség elsősorban a fürdőszobában használja, az összetevőinek hála hasznos segítő lehet akár azon kívül is. Tudták ezt a nagyszüleink is: a befeketedett, idős ezüstöknek egy puha fogkefével és némi fogkrémmel – márkától teljesen függetlenül – vissza tudták adni akár az eredeti ragyogását is.

Most összeszedtünk néhány olyan területet, ahol a fogkrém – eddig még nem, most viszont – bizonyíthat.

1. Nem kell többet izgulni az üvegasztal miatt

Eltüntethetetlen, apróbb karcok? Állandó harcot kell vívni azért, hogy családtagjainkat, vendégeinket rávegyük az alátét használatára, hogy a pohár ne hagyjon nyomot? Nos, úgy tűnik ennek vége, mert itt a megoldás, amiről eddig kevesen hallottak.

Ha az ujjunk hegyével bedörzsöljük a karcos felületet egy kis fogkrémmel és pár perc múlva, ha megszáradt, a felesleget egy konyharuhával letöröljük, eredeti pompájában kapjuk vissza az üvegasztalunkat, hála a fogkrémben lévő kalciumrészecskéknek.

2. Hajfestés után…

Olykor megesik, hogy az otthoni hajfestés után nem csak a hajunk, hanem a fejbőrünk is festékes marad. A nyomok eltüntetésére is hatásos lehet a fogkrém: egy borsónyi mennyiséget a fejbőrön eldörzsölve eltávolíthatjuk a kellemetlen nyomokat.

3. Méhcsípésre

Szinte azonnal érezni fogjuk a hatást, mert a krémben olyan lúgok vannak, amik azonnal semlegesítik a méregben lévő savakat. A bőrre száradt fogkrém amellett, hogy csökkenti a fájdalmat, ráadásul megóvja a sebet a fertőzéstől és gyorsítja a gyógyulást azzal, hogy megóvja azt a nedvességtől.

4. Fűfoltra

A piszkos ruhára még mosás előtt érdemes felvinni a fogkrémet, mert a benne lévő nátrium-szulfát oldja a fű színét adó klorofilt, így könnyebben eltünteti a foltokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik