Élet-Stílus

Csinos csukák tavaszra

Lassan befűzhetjük a tornacipők madzagját. A dorkók idén tavasszal is menők lesznek, az egyszerű fehértől egészen a pepitáig.

Az első modern futócipők a ’60-as években születtek, amikor új anyagokat kellett kitalálni azért, hogy megvédjék a lábat a modern sportok által okozott terheléstől. Körülbelül erre az időszakra datálható a tornacipők megjelenése is, a fehér orrú, fekete vászon lábbeliké, amelyek napjainkban is reneszánszukat élik. Mitöbb az egyik legkedveltebb csukák szerte a világon.

Színtől, fűzőtől függetlenül válogathatunk kedvünkre, ami azért is praktikus, mert így nemcsak kényelmes, de divatos cipellőt húzhatunk végtagjainkra a kellemes időben. Esőben ugyanis beáznak a dorkók, és ha világos darabot választunk, akkor gyorsan nekiláthatunk a mosásnak is. Természetesen ma már bő kivitelben is kaphatók a cipellők, amelyek lényegesen kevesebb tisztítást igényelnek.

Persze ha már egyszer tornacipő vásárlásra adjuk a fejünket az első szempont úgyis a külcsín lesz, vagyis, hogy a topán feltűnő legyen, akár strasszal vagy mintás fűzővel kiegészítve. De az egyszerű fehér is a középpontban marad az idei kollekciókban, amit gyakorlatilag mindenhez viselhetünk.

A tornacipőket a pasik és a csajok is szívesen hordják, nemegyszer a gyártók unisex változatokat is gyártanak, szóval ne lepődjünk meg, hogy ugyanazt a dizájnt női és férfi kivitelben is felleljük az üzletek polcain. Természetesen az uralkodó csuka márkák most is dominálnak, a Converse abszolút piacvezető, de a Lee Cooper is folyamatosan felfelé tör.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik