Élet-Stílus

Ennél csövön, hogy lefogyj?

A világ legextrémebb diétájának, ami Nagy-Britanniában hatalmas siker, ez az alapja.

Az úgynevezett KEN-módszer Olaszországból indult hódító útjára, és ellentétben más „hatékony” diétás módszerekkel nem könyveknek vagy a szájhagyománynak köszönhetően lett népszerű, hanem az ország egyik legismertebb gasztroenterológusának köszönhetően. Dr. Ray Shidraw azért állt a módszer mellé, mert hisz benne, hogy ez lesz a jövő diétája.

Pedig azt el kell ismerni, hogy a KEN-módszer finoman szólva is extrém: a lényege, hogy 10 napon keresztül meg kell vonni minden szilárd táplálékot a szervezettől. A gyakorlatilag másfél hetes éhezés alatt a vállalkozó szellemű diétázó egy csövön keresztül kapja a proteinekből és egyéb fontos tápanyagokból készülő folyadékot, amit az orrán keresztül vezetnek a gyomrába.

A csövet a 10 napos kúra alatt mindössze naponta 1 órára veheti ki, arra az időre, amíg fürdik. Emellett ihat vizet, teát és kávét is (cukor és tej nélkül), sőt, az, aki nem bírja ki, ehet szilárd táplálékot is: más kérdés, hogy a csövön keresztül kapott 2 liter folyadék miatt, nem lesz éhes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik