Élet-Stílus

A kutyatartás nem pénzkérdés

A nélkülözőknek nagyobb arányban van kutyájuk, mint a gond nélkül élőknek – legalábbis ez derült ki egy friss vizsgálatból.

Az, hogy valaki megengedi-e magának, hogy négylábú kedvencet tartson, ma Magyarországon nem pénzkérdés, sőt. Mint kiderült, az anyagi helyzet csak mérsékelten befolyásolja a kutyatartást, ráadásul fordítottan arányosan. Azoknak, akik magukat nélkülözőknek tartják, 52,9%-a tart kutyát, szemben a gond nélkül élők 45,4%-ával – derül ki egy felmérésből.


Nem mindegy, mi kerül a tányérba – Fotó: Shutterstock

A kedvencek táplálékának kiválasztásakor viszont már anyagiasabbak vagyunk. Miközben a gazdik a napi betevőt vásárolják, elsőként annak árát nézik meg, a minőség, az összetétel és a tápanyagtartalom mérlegelése csak ezután jön. A felmérés szerint még azok is fontosnak tartják vásárlásaikkor a termékek árát, akik gond nélkül élnek.

Az egyik legismertebb magyar állatvédő civil szervezet, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója szerint fontos, hogy a gazdik odafigyeljenek a termék minőségére, mert ez hosszú távon befolyásolhatja kedvencük egészségét is. A jó minőségű táp – bár nem olcsó – rendszeres használata mellett a kutyák egészségesebbek, és ritkábban betegednek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik