Élet-Stílus

A kopaszodásra lábszőr a megoldás?

Az orvosok szerint meglepően természetes lesz annak a haja, akinek a kopasz területre saját lábszőrét ültetik be.

A hajbeültetéshez igen vékony hajszálakra van szükség, körülbelül olyanokra, amilyenek általában egy férfi lábán találhatóak. Ennek ellenére a hajbeültetés hagyományos eljárása szerint nem a lábról, hanem a páciens tarkójáról ültetnek át hajszálakat a kopaszodó homloki részekre.

A Los Angeles-i Kalifornia Egyetem bőrgyógyászai szerint ez azért nem jó megoldás, mert a fejnek ezen a területén a legerősebb a szőr, és a beültetett haj – akármit csinálnak a szakemberek – természetellenesnek hat. Arról már nem is beszélve, hogy a művelet, ahogy a hajhagymákat kiszedik a fejbőrből, apró hegeket hagy hát és sokszor még hátul sincs elegendő haj a beültetéshez.

Los Angelesben épp ezek miatt új módszerrel közelítik meg a problémát: a páciens egész testfelületéről gyűjtenek szőrszálakat – lehetőleg különböző erősségűeket: így akár egyszerre 20-30 ezer szőrszálat is be lehet ültetni, ami kiterjedt kopaszság esetén nagy segítség.

A bőrgyógyászok szerint az új módszer nemcsak esztétikusabb, hanem tartósabb is a réginél: 3-4 év múlva is csak a normális mennyiségű haj hullik ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik