Élet-Stílus

A fekete már unalmas

Ha egy Oscar-gálának a divat szempontjából lehet mondanivalója, akkor 2012-ben ez volt.

Még néhány éve is biztosra vettük volna, hogy, aki igazán elegáns szeretne lenni az Oscar-díjak átadóján, az mellőzi az extravagáns szabásvonalat és színeket és egy jól bevált fekete estélyiben vág neki annak a bizonyos vörös szőnyegnek.

Úgy tűnik, azóta sokat változott a világ, a 2012-es Oscar-gálán ugyanis épphogy a „jól bevált” recept szerint öltözködő hírességek kapták meg az „egyhangú”, „fakó”, vagy épp „unalmas” jelzőket. Így például Angelina Jolie is, aki hiába érkezett egy magasra sliccelt Atelier Versace ruhában, annak fekete színe miatt igazából labdába sem rúgott. Egy világosabb, tavasziasabb színnel nagyobb sikert aratott volna.


Szigorú frizura és Givenchy – Rooney Mara a vörös szőnyegen

Ahogy például a Tetovált lány című film főszereplője, Rooney Mara: a fiatal színésznő egy világos Givenchy estélyiben vonult végig a vörös szőnyegen, csakúgy, mint kolléganője, Gwyneth Paltrow. A színésznőről, aki egy minimalista, fehér Tom Ford csodában érkezett az eseményre, egy hozzá passzoló köpenyben és félhosszú bubifrizurával, egyszerűen süt, hogy bombaformában van.


Meryl Streep laza esésű Lanvin estélyiben

De nemcsak a világos színek, hanem a „Zöld Vörös Szőnyeg” mozgalom képviselői is taroltak idén. A környezetvédelmi szempontoknak megfelelően ruhát választók névsorát erősítette Colin Firth és felesége mellett, a későbbi Oscar-nyertes Meryl Streep. Laza esésű Lanvin ruhája azonban nem csak a környezet szempontjából minősült jó választásnak, hanem a megjelenésééből is: még ünnepibbé és elegánsabbá tette az eseményt.

Ha szeretne még többet megtudni a díjazottak és a jelöltek ruháiról és arról ki volt idén igazán elegáns, kattintson ide és olvassa el a Marie Claire blogján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik