Élet-Stílus

Tavaszváró kalandok Magyarországon

Bizonyára elege van már a hideg miatt otthon töltött napokból, itt az ideje, hogy kipróbáljon valami új élményt, és ezért még az ország határait sem kell átlépnie!

A Balaton nemcsak nyáron érdekes, hanem tavasszal is. Ha sportolni szeretne, próbálja ki a nordic walkingot, amit olyanok is végezhetik, akiket más megerőltető mozgásformáktól eltiltottak. A normál sétához képest jobban kíméli az ízületeket, ugyanakkor az izomzat 90%-át átmozgatja. Kötelező tavaszi családi program a Badacsonyi Borbarangolás, és a biopiac-mustra, ahol különleges levendula-szörpöt kóstolgathatnak a gyerekek. (Még több infó itt.)

A Dél-Dunántúlon idén tavasszal a „hétköznap is ünnep” lesz. Kaposvár, Szigetvár, Igal, Nagyatád, Harkány, Hertelend gyógyfürdőiben március 1-től április 30-ig, hétfőtől-csütörtökig a vendégek ingyenesen vehetik igénybe a szauna és masszázs-szolgáltatásokat. A fürdőkhöz közeli szálláshelyeken pedig extra kedvezményeket kínálnak a pihenésre vágyóknak a kampány ideje alatt. (A részletekért kattintson ide.)


Gondolnak a kutyákkal érkezőkre is

Magyarországon nagy hiány van azokból a szállásokból, ahová a házikedvencünket is magukkal vihetjük. Az Észak-Alföldön idén erre is gondoltak. Kutyával, vagy macskával utazna? Keresse a „Kedvenc Házak Házikedvenceknek” szlogent, és biztos, hogy megfelelő pihenőhelyet talál gazdi és barátja is! (Ha még többet szeretne tudni, kattintson ide.)

Legyen az idei fogadalma, hogy minden évszakban új magyar tájakat fedeznek fel családjával! Elsőként induljanak a Tisza-tóhoz, ahol a természet puszta látványa is energiával tölt fel. Magyarországon sehol máshol nincsenek ilyen különleges tavi látványosságok: igazi vadvízország a puszta közepén. A Tisza-tó 15 kikötőjéből indulhatnak útnak a vadregényes vízi világának felfedezésére. Több mint 1000 egységből álló motorcsónakpark várja a kirándulókat, melyet túravezetővel érdemes igénybe venni, hiszen a Tisza-tavat rendszeresen nem járó ember gyorsan elbizonytalanodhat a vízi utak szövevényében. Érdemes pár napot eltölteni Berekfürdőn, mely az utóbbi években a mozgásszervi panaszokkal érkezők Mekkája lett. Ha azonban igazi pezsgő életre vágyik, ne hagyja ki a Triatlon Nagyhét eseményeit. A rendezvénysorozat színvonalas műsorai, szervezettsége és hangulata miatt Tiszaújváros világszerte ismert és kedvelt helyszíne a triatlon “szerelmeseinek”. (Bővebb infók itt.)


A napi stresszt kényeztető kezeléseken pihenhetjük ki

Királyok, lovagok, vezérek! A Közép-Dunántúlon márciustól májusig igazi történelmi élményekben lesz részük, bármelyik szálloda ajánlatát választják is. Sümegen történelmi lovasjátékok várják a családokat, Móron családi lovas kocsikázás, póni lovagolásra is van lehetőség, utána pedig kényeztető kezelések várják a pihenni vágyókat. Ha nem tud ellenállni a vizek csábításának, válasszon a Dél-Alföldi régió kínálatából: aroma-és thai masszázs, iszappakolás és fürdős kényeztetések várják a látogatókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik