Élet-Stílus

Még sosem voltunk ennyire csúnyák

Se jó cuccaink, se ízlésünk: a 70 éves divattervező, Vivienne Westwood így látja a mai divatot.

Miközben legújabb kollekcióját mutatta be a Londoni Divathét közönségének, Vivienne Westwood arra is ráért, hogy igen kemény kritikával illesse a konkurenciát, a vásárlásbolond közönséget és a mai fiatalság stílusérzékét.

A 70-es éveiben járó divatdíva elmondta, csak azokra figyel fel, akik legalább „nagyszerűen” öltözködnek. Hozzátette ilyen nem sok van, az utcán pláne nem, ha meg is akad valakin a szeme, az illető általában az idősebb korosztályba tartozik, a 60-as, 70-es éveiben jár, aminek oka, hogy a tervező szerint az a generáció még tudott stílusosan és elegánsan öltözködni.

Westwood elmondta azt is, a mai ruhákkal a legnagyobb baja az, hogy uniformizálnak: mivel mindenki ezeket hordja, mindenki egyformán rondán öltözködik. Pedig a brit nők – és nem csak ők – mindent megtesznek azért, hogy változatosan és ha lehet, stílusosan öltözzenek. Évente átlagosan a testsúlyuk felét költik ruhára, ami azt jelenti, hogy egy átlagos női szekrényben jó négyszer annyi ruha van, mint 1980-ban.

A divattervező szerint ennek hátterében a celebek állnak: ők azok, akiket sosem látni kétszer ugyanabban a ruhában, amivel arra ösztönzik a rajongóikat – és az egyszerű embereket -, hogy kövessék a példájukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik