Élet-Stílus

Eladó a világ legértékesebb italgyűjteménye

A tulajdonos csak az lehet, aki vállalja, hogy a nagy kísértés ellenére egyetlenegy üveget sem nyit ki.

A minden szempontból exkluzív gyűjtemény – amelynek egyebek mellett tagja egy közel kétszáz éves konyak is – hozzávetőleg 5 millió fontot ér, és jelenleg még az eredeti gyűjtő holland család birtokában van. Van der Bunték évtizedek óta szenvedélyesen gyűjtik a különféle alkoholokat: a később hagyománnyá vált szokást 1880-ban a dédnagypapa honosította meg a családban, akik azóta 5000 üveg jóféle italt gyűjtöttek össze.

Most ezektől készülnek megválni, a tulajdonos Mr. van der Bunt pedig érthetően aggódik. „Természetesen nem szeretnénk, ha az értékes gyűjtemény illetéktelenek kezébe kerülne, mondjuk olyanokhoz, akik egyik vagy másik üveget lelkiismeret-furdalás nélkül megbontják. Épp ezért alaposan megválogatjuk a vevőjelölteket, hogy a gyűjtemény olyasvalakihez kerüljön, aki megbecsüli azt. Van der Bunt szerint a legalkalmasabb vevő egy kínai vagy egy orosz üzletember lenne.

Az italbolond holland egyébként elárulta azt is, hogy szerinte a konyakot nem Franciaországnak, hanem szülőhazájának, Hollandiának köszönhetik a világ alkoholfogyasztói. Holland tengerészek voltak ugyanis az elsők, akik a hajó fedélzetén lévő nagy mennyiségű bort desztillálni kezdték, hogy megmentsék a megsavanyodástól.

A kollekcióról nézzen videót itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik