Élet-Stílus

Az A38 a világ legjobb helye

A világ 100 legjobb bárját kereső szavazást végül az állóhajó nyerte, méghozzá nagy fölénnyel.

Az A38 hajó a több hónapig tartó szavazáson 13 ezernél is több szavazatot gyűjtött, ezzel pedig magabiztosan megszerezte a világ legjobb/leghangulatosabb szórakozóhelyének járó megtisztelő címet. A szavazást – aminek eredményét csak és kizárólag a rajongók alakították „lájkjaikkal” – a Lonely Planet, az egyik legnagyobb útikönyvkiadó cég hirdette meg még 2011-ben.

Mi az a Lonely Planet?
– a világ egyik legnagyobb útikönyvkészítő és -forgalmazó cége
– a BBC Worldwide tulajdonában áll – első sorozatukat “Let’s Go Travel Guides” címmel kifejezetten hátizsákos turistáknak és kevés pénzből utazóknak készítették
– a cég nevét egy félrehallott dalszövegnek köszönhetjük (Matthew Moore “Space Captain” című dalában hangzott el a “lovely planet” sor, amit az egyik alapító, Tony Wheeler “lonely planet”-nek hallott.

A BBC Worldwide tulajdonában álló cég idén nem először rukkolt elő a szavazással, amellyel évről-évre az a céljuk, hogy a közönségüket olyan helyekkel ismertessék meg, ahova érdemes elmenni a hangulat, az életérzés vagy épp a kiszolgálás miatt. Nos, a világ 100 legjobb bárját kereső szavazást az A38 végül amerikai, brit, bahreini és thaiföldi – nem mellesleg egy másik magyar – rivális előtt, megnyerte.

A versenyben részt vett minden magyar romkocsmák nagyapja, a Szimpla Kert is. Példásan helyt állt a maga 4480 szavazatával: amellett, hogy maga mögé utasította például a neves amerikai Umami bárt, bronzérmes lett.

A világ 100 legjobb bárjának teljes listáját nézze meg itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik