Élet-Stílus

Idén már ehetjük az őssejtburgert

Ősszel érkezik az a hamburger, amihez nem kellett leölni egy állatot sem.

A projekt vezetőjének, Mark Postnak az őssejtburgerrel az a nem titkolt célja, hogy a hagyományos állattenyésztési ágazatot és húsipart váltsa fel, méghozzá olyan, mesterségesen előállított “húsokkal”, melyek az eredeti tökéletes élményét kínálják.  Az első burger alapanyaga egyelőre “még kísérleti stádiumban” van, de őszre minden további nélkül elképzelhető, hogy a kutatók a létrehozott néhány száz apró szövetdarabból húspogácsát készítsenek.

A kutató a projekt jelenlegi állásáról az Amerikai Tudományfejlesztő Társaság konferenciáján számolt be, ahol többen egyetértettek azzal, hogy a mesterségesen előállított hús csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését.

Számítások szerint az emberiség húsigénye 2050-re a jelenleginél hatvan százalékkal magasabb lesz, annak ellenére, hogy a legeltetésre alkalmas területek már most túlhasználtak. Az ENSZ környezetvédelmi programja 2010-ben globális vegetáriánus életmódot javasolt az állattenyésztés környezeti kárának enyhítése érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik