Élet-Stílus

A tinik direkt hagyják ki a reggelit

Sokan nemcsak a nap első étkezéséről, de az ebédről is lemondanak a tökéletes alak kedvéért.

A gyerekorvosok és a táplálkozási szakemberek sem örülnek az új trendnek, ami az elmúlt húsz évben egyre erősebben jelentkezik a kamaszok között. 1991 óta nő azoknak a fiataloknak – főleg lányoknak – a száma, akik fogyni szeretetnének. Egy részük ráadásul úgy próbálja meg kordában tartani a napi kalóriabevitelt és a könnyen felszaladó pluszkilókat, hogy egyszerűen nem eszik.

A reggelit az időhiányra és a kapkodásra hivatkozva mismásolják el, mondván, miközben a szobájuk egyik sarkából a másikba rohangálnak, egyszerre öltöznek, pakolnak és fésülködnek, nincs idejük arra, hogy nyugodtan leüljenek és egy kiadósat reggelizzenek. „Majd az iskolában.” Csakhogy a szakemberek szerint sokan az iskolában is „elfelejtenek” enni, ez pedig egyáltalán nem tesz jót a teljesítményüknek és ami még rosszabb, az egészségüknek sem.

Pedig van kutatás arra vonatkozóan is, hogy az elmúlt években a tizenévesek étkezési szokásai egészségesebbek lettek. Egy tekintélyes és széles körű (83 ezer 10-15 évest érintő) vizsgálat szerint általában kevesebb csokoládét, nassolnivalót és édességet esznek, viszont több gyümölcsöt és zöldséget, mint 10 évvel korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik