Élet-Stílus

Kiskorúakat küldtek a kifutóra

Hiába a szabályozás, a tervezők egy része saját kénye-kedve szerint készíti a kifutós műsorait, olykor gyerekekkel.

Noha Marc Jacobs világszerte komoly elismerésnek örvend, utolsó húzásával, amivel a New York-i Divathéten rukkolt elő, biztos nem lopta be magát a divatszakma tisztaságát felügyelő bizottság szívébe.

Hiába a tiltások, a szabályozások arra vonatkozóan, hogy a különböző márkák kifutóira 16 évesnél fiatalabb modell nem teheti a lábát, Marc Jacobs New York-i bemutatóján két kiskorú is szerepelt. A 14 éves Thairine Garcia és Ondria Hardin a tervező két – Jamiroquai ihlette – kalapját mutatta be, amivel többekben hatalmas felháborodást váltott ki.


Marc Jacobs New York-i kifutóján két 14 éves lány is végigsétált

A tervező azonban nem érti, miért a felhajtás: „A bemutatóimat úgy készítem, ahogy nekem tetszik és nem úgy, ahogy azt a szabályok előírják. A kislányokkal kapcsolatban is ez a véleményem: gyereklányok játszhatnak filmekben és szerepelhetnek katalógusokban is, nem látom be, hogy egy kifutós szereplés mennyiben más. Arról nem is beszélve, hogy a szüleiknek sem volt ellenvetése.”

Az Amerikai Divattervezők Szövetségétől is reagáltak Marc Jacobs akciójára, elmondták, hogy az elveket, amiket megfogalmaztak, a tervezők inkább iránymutatásként kezelik, mint szigorú szabályként. Ettől függetlenül remélik, hogy a közeljövőben egyre több tervező követni fogja ezeket és kihagyják a kiskorúakat a show-kból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik