Élet-Stílus

Az átlagnál is boldogabbak a magyar párok

A kapcsolatukat nem a Valentinhoz hasonló ünnepek, hanem a szex dobja fel.

Az Ipsos közelmúltban végzett felmérése alapján az általánosságban elmondható, hogy az, aki párkapcsolatban él, boldogabb. Erre utal, hogy a válaszadók nagy többsége aktuális házastársát, vagy élettársát tartja a legnagyobb boldogságnak az életében, ahogy az is, hogy az egyedülállók csaknem fele alig várja, hogy rátaláljon a boldogság, egy igazi társ személyében. A 23 országban, 21 ezer résztvevővel végzett felmérés tanúsága szerint a magyar párok még az átlagnál is boldogabbak: a válaszadók 71%-a több év együttélés után is erős érzelmeket táplál a párja iránt.

És hogy vajon mitől boldogok ezek a kapcsolatok?

Nos, azt hihetnénk, hogy a biztonság, a meghittség vagy épp az értő hallgatóság a fontos, ám a felmérés arra utal, hogy még ezeknél is fontosabb a szex, a magyaroknál különösen. A hazai párok 43%-ának a harmonikus együttlétek jelentik a legnagyobb boldogságforrást a kapcsolatban.

A szex egyébként nemcsak azért fontos, mert – ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja – hosszú távon is boldoggá tehet egy kapcsolatot, hanem azért, mert számos, az egészségre is kedvező hatása van. Hogy ezek közül csak a legfontosabbakat említsük: csökkenti a káros stresszhormon szintjét, nyugtatja az idegeket, segít az elalvásban és a nyugodt alvásban is, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét és serkenti az immunrendszert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik