Élet-Stílus

A világ legnagyobb terepasztala

Ilyen a nagyon kicsi, ami kicsit nagy.

Bizonyára sokan emlékeznek még a timelapse technikás videókra, melyeket itt, az utazás rovatban mutattunk be (Budapest, New York, London). Az ott megjelenített – miniatűrnek tűnő – valóság után most egy igazi makettvilágra szeretnénk felhívni a kedves olvasó figyelmét.

A világ legnagyobb terepasztalát Hamburgban találhatjuk meg, és most ahelyett, hogy hatalmas ódákat zengenék erről a gyereknek és felnőttnek egyaránt lenyűgöző alkotásról, inkább a néhány adat elolvasása után mindenkinek javaslom, hogy nézze meg a Miniatur Wunderland hivatalos videóját, ahol tökéletes minőségben kaphatunk egy kicsiny ízelítőt az 1300 négyzetméteres (!) terepasztalról.


Híd alatt, híd alatt – Fotó: nordevent-shop.de

Itt kérem szépen összesen 13 km úthálózaton, 250 számítógép által vezérelve közlekedik 900 mozdony, 12 000 vagonnal, mellettük kamionok, autók és mindenféle földi járművek. Szemfülesebbek felfedezhetnek egy tengert is, amely mindösszesen 30 000 liter vízből készült, rajta kis és nagy hajók. Belekukkanthatunk Svájcba, Németországba, Ausztriába, Skandináviába és az Amerikai Egyesült Államokba is. A focimeccs, a koncert és a különböző életképek – tényleg minden van – után pedig megleshetjük a 150 nm-es repülőteret, 40 darab repülővel, sőt még földönkívüliekkel is találkozhatunk, ha szerencsénk van. Itt most csak videón, de egy Hamburgba való utazást követően akár élőben is.

Mindezt miniatűrben. Egyszerűen varázslatos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik