Élet-Stílus

Színkavalkád az utakon

Amikor egy kamion is szép tud lenni.

Bizonyára mindannyian tudjuk, milyen is az, amikor az ember halad az autópályán a gépjárművével és feltorlódik előtte néhány kamion. Belekezdünk vadul az előzésbe, hogy mihamarabb lehagyjuk őket és mehessünk a dolgunkra. Mert sietünk, és mert a kamion amúgy is koszos, meg büdös, meg nagy és nincs rajta semmi különös. Még a ponyvájukat sem nagyon használják ki semmi kreatív dologra. Egyszerűen unalmasak.


Szép látvány – Fotó: autozz.blog.hu

Nincs ez így azonban Pakisztánban, ahol a kamionok leginkább művészeti alkotásoknak minősíthetőek. Elképesztő színek, minták, formák díszítik ezeket az amúgy otromba járműveket. Egy biztos, ha itthon is ilyenek közlekednének, én tuti egyenként előzném őket az autópályán és mindet megcsodálnám. Azért milyen jól nézne ki itthon egy ilyen teherautó-konvoj. Az egyiken matyó, a másikon kalocsai, egy kis kalotaszegi, sárközi, rábaközi és sorolhatnám még mi minden, no meg természetesen a tájképek, vallási festmények. Kimeríthetetlen tárház. (Ha valaki ezen az ötleten felbuzdulva vág bele a vállalkozásába, az a nyereség tíz százalékával nyugodtan keressen meg, de csak ha bizonyítani tudja, hogy ez a röpke írás inspirálta. Tehát még most nyomtassa ki a cikket!)

Addig is azonban inkább csodáljuk meg a pakisztáni utak híres óriásait ezen a kis videón. (Javaslom a teljes képernyőt, úgy üt igazán nagyot.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik