Élet-Stílus

Smink? Csak természetesen!

Ezt már több ezer évvel ezelőtt az egyiptomiak is tudták, akik először használták sminkeket. Természetes összetevőkkel tették széppé magukat, úgy hogy közben bőrüket sem károsították.

A mai nők számára a smink fontos része a mindennapoknak, de szerencsére egyre többen figyelnek rá, hogy mit kennek a bőrükre.

A legjobb megoldás az ásványi smink, mely mentes minden káros és felesleges puffer és segédanyagtól. Szemben különböző cégek drága termékeivel. Hiszen azokban sűrítőanyagok, alumínium- és kőolajszármazékok találhatók, hogy az alapozók tökéletes fedését elérjék. A rúzsok ólomtartalmúak lehetnek, a különböző árnyalatokat pedig színező anyagokkal érik el, melyek cseppet sincsenek pozitív hatással bőrünkre, ezáltal szervezetünkre sem, hiszen, ezen anyagok egy része, fel is szívódik bőrön keresztül.

Az ásványi sminkek őrölt ásványi anyagokból készülnek. Mivel ezek önmagukban megtapadnak a bőrön, nincs szükség kötőanyagokra, vagy szilikonra. Tartósítószer-mentesek, mivel az ásványok inaktívak, nem telepedhet meg bennünk semmilyen baktérium, minőségüket korlátlan ideig megőrzik. Anti-allergének és könnyűek. A termékek fő összetevői a titán-dioxid, és a cink-dioxid.  Ezek nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek, és UV védelmet nyújtanak (SPF 20, UVA, UVB). Nem tartalmaznak színezékeket és illatanyagokat. A színt maga az ásvány színe adja, épp ezért sokféleségének és a felhasználásnak csak a fantázia szabhat határt.

Kozmetikusként fontosnak tartom, hogy ezekről tájékoztassam vendégeimet és szakemberként olyan anyagokkal dolgozzam, melyek jó hatással vannak a bőrükre. Épp ezért a szalonban a Pandhy’s ásványi smink termékeit használom, és ezeket ajánlom nekik mindennapi használatra is. Ezen sminkanyagokkal szembeni bármilyen alapú allergia teljesen kizárható, minden bőrtípushoz, textúrához használható. A vele készült smink rendkívül tartós. Nem tömíti el a pórusokat, a bőr szabadon tud lélegzik a smink alatt. Vízálló, sportoláshoz is használható. Az ásványoknak természetükből eredően gyulladáscsökkentő hatásuk van, így használatából a problémás bőr is profitál. Annyira bőrbarát, hogy bármilyen sebészeti beavatkozás, lézerkezelés, mikrodermabrázió, epiláció, depiláció, stb. után közvetlenül is alkalmazható.

Sajnos nem lehet azonban általánosságban beszélni az ásványi termékek minőségéről, összetevőiről, mivel ezek márkától és terméktől függően változóak. Mielőtt megvásárolunk egy ilyen kozmetikumot, figyelmesen olvassuk el az összetevőit! Előfordulhat, hogy egy-két összetevő miatt ásványi sminkterméknek neveznek el valamit, noha ugyanúgy megtalálhatók benne a káros anyagok. Az általam használt cég, nem árul „zsákbamacskát”, hiszen termékei összetétele még a weboldalukon is fel van tüntetve, így biztosak lehetünk benne, hogy a vásárolt termékkel elérjük a kívánt hatást, megvédjük bőrünket a káros anyagoktól.

Szolcsány Viktória kozmetikus, Butterfly Szépségszalon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik