Élet-Stílus

Debütáns mackó

Ez a kis fehér fickó a napokban debütált a nagyközönség előtt Torontóban.

Ez a kis fehér fickó a napokban debütált a nagyközönség előtt Torontóban. A 3 és fél hónapos jegesmaci fiú még névre vár. Javaslatokat az őt felnevelő állatkert Facebook oldalán lehet tenni. Az intézmény márciusra kiválasztja a neki tetsző elnevezéseket, és ezek közül szavazással lehet majd kiválasztani a hófehér csoda jövendő megszólítását.

A jelenleg még anonim kissrác október 11-én született. Édesanyja magára hagyta őt és két testvérét. A gondozóknak hármuk közül csupán őt sikerült megmenteniük. Alig 700 grammos kezdeti súlyából mára 17 kilós, vidám, játékos vasgyúróvá cseperedett.

Orra és mancsai körülbelül két hetes korában változtak rózsaszínről feketére. Egy hónapos volt, mikor kinyíltak szemei és fülei; értelemszerűen ekkor kezdett kommunikálni is gondozóival.  40 napos kora körül kinőttek fogacskái és igen gyorsan megtanulta használni őket. 90 napos volt, mire eléggé megerősödtek hátsó lábai is ahhoz, hogy az állatkert állatorvosi központjából a jegesmedvék számára kialakított területre költözzön. Ma már vígan ismerkedik a részére bocsátott játékokkal – a papírdoboztól elkezdve a lavórón át bármivel szívesen elfoglalja magát.

Az ellenállhatatlan bundásról a Toronto Zoo youtube csatornáján további videók is megtekinthetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik