Élet-Stílus

Hóból épült szálloda

Mi hóembert építünk, mások hókunyhókat.

Most már bárki, aki az országban kinéz az ablakon, vagy kimegy az utcára rengeteg hóval fog találkozni. Ezen felbuzdulva elérkezettnek láttuk az időt, hogy megmutassuk milyen is az, amikor fenn a messzi északon, a lappföldi havasokban valaki szállodában akar megszállni.


Science fiction? – Fotó: kakslauttanen.fi

A hó ugyanis építkezésre is alkalmas és állítólagos nyelvrokonainknál ezt ki is használják. Az eredetileg eszkimóktól ismert építkezési forma, az iglu hagyományos formája mellett (ahol a hőmérséklet -3 és -6 fok között van, a hálózsákok viszont -32 fokig bírják), a fázósabbak találhatnak fűtött, üvegből épült kunyhót is. Ennek előnyeit – a magasabb komfortfokozaton kívül – a lenti képekből ki lehet találni.


É(j)szak(a)i fény – Fotó: kakslauttanen.fi

A közösségi terek szintén hóból és jégből készültek, amelyeket – az iglukkal együtt – egy kisebb virtuális túra keretében a Kakslauttanen Hotel honlapján, ezen a linken lehet megtekinteni.


Zebra a messzi északon – Fotó: kakslauttanen.fi

Persze az általunk kiválasztott hotel mellett azért számos egyéb jégszálló épült szerte Skandináviában. Egy röpke fotógyűjteményt is ajánlunk a legizgalmasabbakról ide kattintva.


Népművészetes, modern iglu – Fotó: kakslauttanen.fi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik