Élet-Stílus

Lady Gaga sikerének titka

Az énekesnő személyi edzője elárulta, minek köszönhető Gaga vasakarata és elképesztő kitartása.

Tricia Donegan, személyi edzőként naponta több órát tölt Lady Gagával, és állítása szerint nagyon jó barátok. Amikor megismerkedtek, Gaga még nem volt világhírű és mindenki csak úgy ismerte, hogy Stefani Germanotta. Az énekesnő már akkor is rajongott azokért a mozgásformákért, amik nemcsak a testét tették próbára, hanem a kitartását és az önuralmát is.


Lady Gaga a Bikram jógára esküszik – Fotó: Shutterstock

Tricia New York Times-nak adott interjújában elmondta, ez azóta sem változott semmit, az énekesnő épp ezért hetente többször is Bikram jógázik. A 90 perces tortúra során 38-40 fokos hőségben izzad, összesen 26 gyakorlatot végez és saját bevallása szerint ilyenkor sikerül tökéletesen kikapcsolnia.

Néhány hasznos infó a Bikram jógáról:
– Bikram Chaudhury guru állította össze a gyakorlatokat
– az órák minden esetben 90 percig tartanak
– a hőség előnye: ennél a hőmérsékletnél az izmok és a szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók
– a teljes test izomzatát átmozgatja
– fejleszti a koncentrálóképességet
– csökkenti a stresszt

A Bikram jóga egyébként Magyarországon is egyre népszerűbb: különlegessége, hogy a klasszikus jóga mozdulatokat nagy hőségben végzik meghatározott sorrendben. Az egyes testhelyzetek ugyanis minden esetben felkészítik a szervezetet a következő mozdulatra. A hőség – amellett, hogy fejleszti a kitartást, és az önuralmat – amiatt hasznos, mert ilyen hőmérsékleten a sérülésveszély sokkal alacsonyabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik