Élet-Stílus

A szívzűrt nem gyógyítja a fagyi

Eloszlatunk néhány népszerű tévhitet a szakítással kapcsolatban.

Képzeljünk el egy világot, amiben nincsenek „részeg” SMS-ek, Twitter-üzenetek, Facebook-státusz-frissítések és úgy általában semmi olyan, ami arra emlékeztetne minket, hogy van egy exünk, aki él. Sőt mi több, nagyon jól megvan nélkülünk.

Szép is lenne! Ám ezzel szemben az igazság az, hogy ez a „mesevilág” ma már nem létezik, nem úgy a szakítások, amik most is vannak, sőt a tavasz közeledtével – amikor megkergülnek még a hormonok is – egyre-másra szaporodnak is. A Yahoo Shine ennek kapcsán a közelmúltban megkérdezte 1300 olvasóját, hogy állnak a szakítással, mennyire viseli meg őket, és mik a leggyakoribb túlélő módszerek, amikkel legalább megkönnyíthető – egy időre – az agónia.


A szakítás egyik félnek sem könnyű – Fotó: Shutterstock

Nos ezek közül az első az édességhalom és a papírzsepiből készült hegy. Csak a romantikus filmekben igaz, hogy egy nő – közvetlenül a szakítás után – fogja magát, hisztérikusan levágja magát a kanapéra egy hatalmas bödön fagylalt társaságában. És mivel azt tudjuk, hogy a filmek kábé mennyire igazak, azon sem lepődünk meg, hogy szakítás után a nők is inkább az alkohol vagy a legjobb barát(nő) társaságában vigasztalódnak.

Ugyanilyen gyakori tévhit az is, hogy – hála a bánat ellen elfogyasztott nagy mennyiségű kalóriának – az összetört szívű szerelmesek több kilót is magukra kapnak. Ám mint kiderült, ez is csak a filmek sajátja, az igazság ezzel szemben, hogy a bánatos fél ilyenkor semmit sem eszik szívesen. Van, aki egy nehezebb szakítás után több 10 kilótól is megszabadul.

És mi a helyzet a szexszel? Nos, bár tény, főleg azoknál a szakításoknál, amik baráti véget érnek, egy jó búcsúszex elméletben akár bele is férhetne, a többség kategorikusan elutasította a vigasztalódásnak ezt a formáját. Az általánosan elfogadott vélemény az, hogy az ex emlékétől csak úgy lehet megszabadulni, ha teljes egészében kizárjuk őt az életünkből. És nem csak a nap egyik felére.


A barátkozás meghosszabbítja a szenvedést? – Fotó: Shutterstock

„Maradjunk barátok?” A közösségi oldalak elterjedésével ma már szinte az első kérdés, hogy ki bontsa fel az állapotot. Ahogy az is, töröljük-e az exet a barátaink közül. Jó-jó, az tiszta sor, hogy nem szívesen osztjuk meg vele, mennyire padlón vagyunk (miatta), ahogy azt sem jó érzés online végigkövetni, hogy újra szerelembe esik, vagy összejön valakivel. Ettől függetlenül azt javasolnánk, hogy mindenki számoljon tízig, mielőtt végleg bontja a kapcsolatot…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik