Élet-Stílus

Kate Middleton: a kalapos királynő

Catherine-t elsöprő többséggel, a szavazatok mintegy 91%-ával választották az év kalapos személyiségének.


A Kate-hatás Amerikában is érződik – Fotó: AFP

Az Év Kalapos Személyisége díjjal története során először díjazott az Amerikai Fejfedő Szövetség brit személyiséget és nem amerikait. A győztes nem meglepő módon a királyi családból érkezett, méghozzá Catherine hercegnő személyében, aki a zsűri meglátása szerint minden eddiginél többet tett azért, hogy a kalap újra olyan népszerű ruhadarab legyen, mint évtizedekkel ezelőtt.

A kaliforniai székhelyű Amerikai Fejfedő Szövetséget 1908-ban alapították, és az egyik legöregebb divatipari szerveződés Amerikában. Az év kalapos személyiségének, vagyis annak, aki sokat tesz a kalapok, sapkák népszerűsítéséért, idén már harmadik ízben adják oda az elismerést. Catherine-t megelőzően Johnny Depp és Brad Pitt lett a kiválasztott.


Catherine még a férjét is megfertőzte – Fotó: AFP

Catherine esetében egyébként nemcsak az döntött, hogy az esetek többségében jó érzékkel kombinálja a kiegészítőt más ruhadarabjaival, hanem az is, hogy hatására – egész pontosan a Kate-hatás miatt – most már Amerikában is újra menő a kalap, pedig néhány éve még egyértelműen az idejétmúlt kategóriát erősítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik