Élet-Stílus

A dupla randi gyógyítja a kapcsolatot

Azok a szerelmesek, akik sok időt töltenek egy másik pár társaságában, tovább maradnak együtt.

A marylandi kutatók szerint – akik a témában készült tudományos vizsgálatot készítették – a dupla randik jótékony hatása olyannyira nem elhanyagolható, hogy években mérhető. Hogy mégis minek köszönhető mindez? Egyszerű: a szakértők szerint a másik párt tanulmányozva, a saját kapcsolatukat is jobban megismerik és megtanulják kezelni a konfliktusos helyzeteket is.

Ez a felismerés pedig mostanság, amikor még a hosszú távúnak – vagy életre szólónak hitt – kapcsolatok is egymás után bomlanak fel különösen hasznos lehet. A szakértők állítják, ha van egy másik pár mellettünk, akik tükröt tartanak a mi kapcsolatunknak, azzal olyan dolgokat is a helyükre tehetünk magunkban, amiket nem is hittünk volna. Arról már nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen tapasztalat segít abban, hogy jobban megértsük, hogyan kell „párként” viselkedni.

Függetlenül attól, hogy jót tesznek-e vagy sem, ma már egyre ritkábbak ezek az úgynevezett dupla randik, amikor két pár közös programon múlatja az időt. Ennek oka a szakemberek szerint is az időhiány: amikor két embernek is nehéz egyeztetni a napi teendőit, akkor 4 embernek már majdhogynem lehetetlen. Kitartást és komoly szervezőkészséget igényel, ha valaki rendszeresen tervez ilyesmit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik