Élet-Stílus

Mackófesztivál

A Fővárosi Állat- és Növénykert február 2. és 5. között egy különleges tavaszváró rendezvényre invitálja látogatóit: ez a Mackófesztivál.

Mához egy hétre színes programok várják a gyereket és a felnőtteket Budapesten. A játszóházon, a jól megszokott arcfestésen és kézműves-foglalkozásokon kívül a látogatók megnézhetik a mackóetetéseket, tanulhatnak a medvék állatorvosi ellátásáról, illetve rengeteg érdekességet megtudhatnak a mézről, illetve a különböző medvefajokról.

Február 2-án 11 órakor az érdeklődők annak is tanúi lehetnek, hogy vajon meglátja-e a barlangjából előcammogó medve az árnyékát.  A népi hiedelem szerint ugyanis, ha aznap szép, napos idő van, így a mackó árnyékot vett, akkor rögtön sarkon fordul és visszabújik kuckójába aludni, mert még hosszú, kemény tél várható. A borús idő itt jót jelent: azt, hogy a hidegnek hamarosan vége.

Örömteli hír, hogy a 14 év alatti, brummogva-dörmögve érkező „kismaciknak” a fesztivál ideje alatt ingyenes a belépés! A részletes programot a ide és ide találjátok!

Nézzünk meg kedvcsinálónak, hogyan gyürmöli egy kölyökmackó cica pajtását, amíg az meg nem unja a játékot és meg nem mutatja, hogy ki is a főnök valójában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik