Élet-Stílus

A hívás a szexnél is fontosabb?

Négyből egy ember még „akció” közben is felkapja a mobilt.

Oké, felgyorsult világban élünk, ahol szinte minden másodpercben történhet valami, amiről nem akarunk, szeretnénk vagy szabad lemaradnunk. Még szerencse, hogy itt a villámgyors, kábel nélküli internet, a kismillió fajta és féle okostelefon, hogy kiszolgálják ezeket az igényeinket. Így ma már igazán meg sem lepődünk azon, ha egy frissen elkészült felmérésben azt olvassuk, hogy a mobiltelefonját szinte mindenki, mindenhova magával cipeli. Igazából már arra se kapjuk fel a fejünket, hogy ebben a férfiak a nagymesterek: a MyPhoneDeals.co.uk weboldal felmérése szerint 92%-uk ténylegesen mindenhova magával viszi a telefonját. Igen, (tisztelet a kevés kivételnek) még a vécére is.

Az viszont már mindennek a teteje, hogy már szemlátomást a lehető legintimebb helyzetekben sem érezhetjük magunkat biztonságban tőlük. Ahogy ugyanebből a megkérdezéses vizsgálatból megtudtuk, az emberek (és ebben már a nők is vastagon benne vannak) egy jelentős többsége – 25%-a, vagyis négy emberből egy – akkor is a mobilja után nyúl, ha épp egy szexuális együttlét kellős közepén tart.

Túl régimódiak lennénk, amikor azt várjuk, hogy legalább életünknek ez a néhány – egészen intim – területe maradjon mobilmentes? Nem hisszük, és úgy gondoljuk, egyáltalán nem véletlen az sem, hogy egyre több párkapcsolati szakértő száll síkra a mobiltelefon kapcsolatromboló hatása ellen. Szerintük az, ha valaki még egy olyan odafigyelést, meghittséget és összhangot igénylő tevékenység közben, mint a szex, is képes inkább a mobiljára figyelni, annak alaposan felül kell vizsgálnia a kapcsolatát és annak szerepét az életében, no és persze saját magát is…

Azt tanácsolják, hogy ha csak tehetjük, szabaduljunk meg az okos kis eszközöktől, de legalábbis, ha intim együttlétre készülünk, hagyjuk őket a nappaliban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik