Élet-Stílus

Elő a szemcsiket!

Ki mondta, hogy aki szemüveges az nem lehet csinos és divatos? A téves állítást mi is megcáfoljuk!

Általános iskolás korában bizonyára minden szemüveges kisgyerek belefutott egy-két rosszindulatú megjegyzésbe. Mára azonban ennek vége, hiszen a piac divatosabbnál-divatosabb okulárékat dob a kifutókra. Így azok is szívesen viselik a pápaszemeket, akiknek egészségük szempontjából nem is kellene.

Hogyan válasszunk plusz két szemet?

Hogy necsak hasznos, de trendi is legyen a kukker elsőként mindenképpen az arcformánkhoz és az alkatunkhoz illő cvikit kell választanunk. A kerek pofihoz szögletes szemüveg dukál, a hosszúkás arcvonalhoz vastag keretes, vagy díszített szárú szemcsi, míg a szív formájú ábrázathoz bármit választhatnak tulajdonosaik. És persze az sem mindegy, hogy hány kilót mutat a mérleg. Ha nagyon vékony a delikvens akkor mindenképpen kerülnie kell a vastag keretes, sötét lornyonokat, mert zord és nevetséges képet mutat, mintha a pápaszem túlméretes lenne. Viszont ha van rajtunk némi felesleg, akkor a nagyon keskeny szárú szemüveg is téves megközelítés lehet. Természetesen minden esetben próbáljuk meg a legjobban tetsző darabokat, hiszen lehet, hogy a kiszemelt kukker éppen jól mutat.

Formák, színek, üvegek

Ma már nehéz eligazodni a szemüvegkeretek rengetegében, hiszen formától és színtől függetlenül bármilyen extra darabot megtalálhatunk az üzletekben. 2012-ben továbbra is menő a cicaszemüveg, a vastag keretes figyelő, sőt, a fiatalok körében az „esztékás” kivitel is nyerő. Olyannyira, hogy már olyan csajszik és pasik is besétálnak a boltokba, akiknek tökéletes a látásuk, de egy kis kiegészítőként szívesen hordanának „monoklit”. A csíkos, a pöttyös, az egyszerű fehér, a pepita, a rózsaszín, sőt a kővel kirakott variációk is elragadó külsőt kölcsönözhetnek viselőjüknek, de az árakra mindenképpen fontos odafigyelni. Hiszen szemcsit borsós ára miatt, nemcsak egy évre választunk magunknak, és ami még fontos tényező, hogy a jövőben a ruházatunk összeállítását is meghatározza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik