Élet-Stílus

Utazás nélkül a Közel-Keleten

Virtuális séta a szíriai Tartusban.

Áthidaló megoldást kínálunk most: ha esetleg valaki épp tervezte volna, csak nem volt elég figyelmes és nem olvasott híreket, mielőtt elkezdte volna szervezni utazását, azoknak gyorsan szólunk, hogy mostanában nem igen ajánlatos Szíria felé venni az irányt. Ha azonban a cikk végén levő aláhúzott szövegre kattint, akkor most körbejárhat néhány csodás szíriai helyszínt, építményt.

A 360°-os technikával készült felvételek segítségével most egy kis virtuális sétára invitáljuk a kedves olvasót Szíria egyik kevésbé ismert városába és annak fontosabb látványosságaihoz. Aleppóval és Palmyrával ellentétben Tartus városa nem tartozik a leglátogatottabb szíriai települések közé, pedig tengerparti elhelyezkedése és történelmi emlékei egyértelműen erre predesztinálnák. Nekünk azonban most lehetőségünk nyílik közelebbről is megtekinteni ennek a többezer éves településnek néhány utcáját és két fontosabb középkori emlékét, a keresztes hadjáratok korából származó Szűz Mária templomot, és a templomosok erődjét, annak kápolnájával, vagy épp a ma már lakásokként működő városfalakat.

 

A szavak helyett beszéljenek is inkább a képek és aki meg tudja mondani, hogy mit csinálnak a lányok a templomosok kápolnájában, vagy, hogy miért van ugyanennek az épületnek a főhomlokzati ablakán egy függöny, az már bizonyára arra is rájött, hogy ezzel a képnézegetővel körbe-körbe lehet pörögni a virtuális térben. Szédülésmentes jó túrázást kívánok mindenkinek! A linkre, majd az ott feljövő cikkben található képre kattintással indulhat a túra.

Ez pedig az aláhúzott szöveg, vagyis a link.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik