Élet-Stílus

A férfiaknak jár a kanbuli

Ellenkezni és tiltani persze lehet, de az később az ágyban bosszulja meg magát.

Minden friss kapcsolatban mérföldkő – ráadásul egyike a fontosabbaknak – amikor a választottunkat végre valahára a régi barátainknak is bemutatjuk. Ideális esetben minden simán megy: a barátok nyitottak, a kedves pedig miután megtalálta a közös érdeklődési pontokat, beilleszkedik. (Rossz esetben előfordulhat, hogy a kölcsönös szimpátia hiányában kudarcba fullad az ismerkedés, vagy több alkalom kell ahhoz, hogy megtörjön az a bizonyos jég.)

Mi most nem az ehhez hasonló problémás esetekkel foglalkoznánk, hanem éppen hogy azokkal, amikor a nő túlságosan is jól beilleszkedik. Ez ugyanis hosszú távon nem tesz jót párja egészségének és férfiasságának.

A Cornell Egyetem orvosai mintegy háromezer 57 és 85 éves férfi vizsgálatával jutottak arra a következtetésre, hogy a külön eltöltött programokra igenis mindkét nemnek szüksége van. A férfiaknak többek között azért is, hogy megbeszélhessék azokat a dolgaikat, amik az esetek többségében nem számítanak a nőket is érdeklő témák közé, és nagyon érdeklik őket. Gondolunk itt a focira, a politikára, a következő autójuk márkájára, az (férfi) egészséggel kapcsolatos aggodalmaikra és a munkára.


Néhány szabad este jár – Fotó: Shutterstock

Ha a nő túlságosan jó kapcsolatot ápol párja barátaival és elkíséri őt minden közös eseményre, akkor éppen ennek a feszültségoldásnak, kitárulkozásnak állja útját, aminek hosszú távon ő issza majd meg a levét. Ezek a férfiak ugyanis – nem elég, hogy elvesztik érdeklődésüket partnerük iránt – kevésbé érzik férfiasnak magukat, és egy idő után merevedési zavaroktól szenvednek.

A szakértők épp emiatt javasolják, hogy bármennyire nehéz, a nőknek igenis engedniük kell, ha a havi egy-két kanbuliról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik