Élet-Stílus

Te is lehetsz szerencsés!

Összegyűjtöttünk néhány tippet azoktól, akiknek minden összejön.

Lottónyeremény, boldog házasság, a csillagokig ívelő szakmai karrier: van, akinek a kisujját se kell megmozdítania, mégis minden összejön, függetlenül attól, mibe kezd bele. Mázli? A Sors? Vagy egyszerűen csak véletlen? A többség egy ilyen történetet elintéz annyival, hogy az illető „szerencsésnek született”, és van, akit még csak nem is érdekel: csak legyint egyet, hiszen biztos benne, hogy ilyen élet csak a kevés kiváltságosnak jár.

Pedig nem. És erre most kivételesen nemcsak az a rengeteg vizsgálat utal – amit egyébként a témában az elmúlt néhány évben elvégeztek –, hanem a gyakorlat is. Szerencsés ugyanis bármennyire hihetetlen, tényleg bárki lehet, anélkül is, hogy drága – többlépcsős – tanfolyamot kellene elvégeznie, vagy ronda és teljesen felesleges holmikkal kellene telepakolnia a lakást.


Te is lehetsz a szerencse gyermeke – Fotó: Shutterstock

A szerencsést a szerencsétlentől a szakemberek szerint a kapcsolatok és a nyitottság különbözteti meg. Ez utóbbi a záloga annak, hogy meglássuk az orrunk előtt figyelő lehetőséget, és két kézzel kapjunk utána. Ez az, amit a szerencsések bátran megtesznek: belevágnak, nekimennek, még akkor is, ha a dolog magában rejti a bukás lehetőségét is.

A kabalák is hatásosak?
A szakemberek szerint minden további nélkül jöhetnek a “szerencsehozó” állatkák, zoknik és szobrocskák is. Valószínűleg segíteni fognak, de nem a varázserejük miatt, hanem azért, mert növelik a határozottságot és az önbizalmat is.

Dr. Ben Fletcher, a Hertfordshire Egyetem kutatója a teóriáját egy érdekes kísérlettel támasztotta alá: megkérte néhány hallgatóját, hogy egy általa kiválasztott újságban számolják meg a képeket. A hallgatók nem tudhatták, hogy a professzor elhelyezett az újságban egy preparált képet, melyre a következőt írta: „ha megtaláltad ezt a képet, jelezd a kísérlet vezetőjének, és nyerj 250 dollárt”. Azok, akik általában szerencsétlennek jellemezték magukat, még csak észre sem vették a képet.

És akkor most lássuk a professzor tanácsait arra vonatkozóan, hogyan lehetünk mi is a szerencse gyermekei:

– gondolkodj pozitívan
– légy nyitott a lehetőségekre
– légy rugalmasabb
– mondj igent talán helyett
– ne legyél passzív, vágj bele
– ragadj meg minden alkalmat, hogy új emberekkel találkozz
– próbálj ki minél több új dolgot
– merd megtörni a napi rutint
– vásárolj egy új boltban

A professzor elismerte, hogy az embert a megszokásai (is) teszik emberré, ám oda kell figyelni arra, hogy időnként megtörjük ezeket, máskülönben hiába várjuk az új, izgalmas és ezzel együtt jó dolgokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik