Élet-Stílus

Pattanás ellen: sárkányvér

Az Amazonas környékén évszázadok óta használják a kozmetikai ipar új csodaszerét.

Bár a neve arra utalna, a bizarr hatóanyagot a szakemberek nem egy régmúlt időkből itt felejtett hüllő véréből nyerik. Sokkal inkább egy növényből, méghozzá a Croton lecherli fából, aminek kérgéből csorog a sötét, jótékony hatású nedv. Az Amazonas környékén élő őslakók már évszázadokkal ezelőtt használták, igaz, ők szépülés helyett elsősorban sebgyógyításra.


A csodaszert ezekből a fákból, a Croton lecherlikből nyerik

A sárkányvér hatékonyságát annak köszönheti, hogy egy sor olyan anyagot tartalmaz, ami sikerrel veszi fel a harcot az emberi szervezetben zajló gyulladásos folyamatok ellen. Csak hogy a fontosabbakat említsük, a csodaszer antibakteriális, antivirális, sőt antioxidáns és tumorellenes hatású, a különféle sebekre kenve megakadályozza azok felülfertőződését, gyulladását, megszáradva pedig második bőrként viselkedik és védi a sérült környezetet.

Most ezt a „csodaszert” fedezte fel magának a nyugati szépségipar, ami a növény nedvének antibakteriális és gyulladásgátló hatása miatt olyan krémekhez használja, amit problémás, aknés bőr kezelésére ajánlanak. A szakértők szerint a sárkányvéres krém azért hatékony a bőrhibák ellen, mert gyógyítja a gyulladást, a pattanásos állapot pedig nem más, mint a bőr gyulladása.

Természetesen, ahogy a legtöbb kozmetikai újdonságra, már a sárkányvérből készült kencékre is lecsapott a hollywoodi sztárvilág.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik