Élet-Stílus

Csontdaganatos kétévesnek gyűjtenek

Ewing-szarkómában szenved a kétéves Zalán. Csontvelő-átültetéseken esett át és rá pár hónapra a bal állkapcsát is ki kellett operálni.


Zalán más, mint a többi gyerek (Fotó: Miskolczi János)

Huncutkodva szaladgál a lakásban, s közben vidáman gügyög a kétéves Ajmal Zalán, akárcsak minden más, hasonló korú gyerek. Zalán azonban egyvalamiben mégis különbözik kortársaitól: Ewing-szarkómában, egy rosszindulatú csontdaganatban szenved. A kisfiút és négy testvérét édesanyjuk egyedül tartja el, akinek így dolgozni sincs ideje, hiszen Zalán betegsége miatt nem tud.

“Mikor lementek a kemoterápiás kezelések utána minden rendben volt. De pár hónap múlva szeptember elején észrevettem, hogy a bal állánál nő valami. Szinte napról napra nőtt, azonnal orvosunkhoz fordultam. Azonnal kellett cselekedni, mert kevesebb mint 3 hét alatt olyan nagyra nőtt mint egy kisebb alma. Nem volt idő megvárni a vizsgálatok eredményeit mert akkor másfél hónap csúszást jelentett volna és az Zalánkának végzetes is lehetett volna. Így én mondtam ki, hogy a bal állának nagy részét vágják ki , hogy ne tudjon a daganat tovább terjedni. Ahol a műtét volt se foga, se ideg nincs. Újra kellet tanulnia enni, beszélni de nem bánja és nagyon bátran viselkedik. Majd kb 6 év múlva lehet az állát pótoni egy borda csontjával, ha teljesen meggyógyult” – mondta Ajmal-Papp Csilla a Hír24-nek.

Amennyiben Ön is szeretne segíteni Zalánnak, kattintson erre a linkre, ahol minden információt megtalál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik