Élet-Stílus

Titkos szépségreceptek az igazi sztároktól

Hollywood fénykorában a filmcsillagoktól elvárták a tökéletes megjelenést, ennek érdekében néha megdöbbentő praktikákhoz folyamodtak...

Garbo, Dietrich, Hayworth és Monroe – néhány név a legnagyobbak közül, akiknek időtlen szépsége a mai nézőt is elvarázsolja. Ám ezek a két lábon járó csodák néha nagyon is sokkal fizettek a földi istennő megtestesítéséért.

Kezdjük mindjárt az csodás Marlene Dietrichhel, aki pufók német háziasszonyból lett a ’30-as, ’40-es években a végzet asszonyává. Ehhez persze rengeteget fogyott is, de arcának jellegzetes karakterét azzal adta meg, hogy kihúzatta a hátsó őrlő fogait. Azt is beszélték, hogy fodrászai és néhány csat segítségével a haját is hátrahúzatta annyira, hogy arccsontja szinte átszúrja arcbőrét. Tegyük hozzá, a sztár nemcsak színésznőnek, de kollégái elmesélése szerint világítónak is profi volt. Hát, így működött ez a photoshop fénykora előtt…

Carole Lombard, Clark Gable szépséges felesége állítólag „görbe” orra miatt aggódott, ezért fotózás és filmezés előtt mindig „újrarajzolta” – egy fehér ceruzával kiigazítva a ferdeséget. A bájos francia import, Claudette Colbert annyira elégedetlen volt a jobb felével az arcának, hogy szinte nem is hagyta abból az irányból fotózni. Ebben egyébként hasonlóan gondolkozott Liv Ullmann, sőt Mariah Carey is.


Taylor dús hajáért, sűrű szempillájáért nagy árat fizetett?

Elizabeth Taylor szépsége nem kérdéses, ám a dús fürtű, fekete szépség hypertrichosisban szenvedett, azaz más testrészein is igen erős volt a szőrzete, még a fülére is jutott, ha azért farkasembernek nem is tekinthetjük. Azt rebesgették, hogy az arcát rendszeresen borotválta, hogy tökéletesen sima legyen. Ez a pletyka egyébként Monroe-val kapcsolatban is elhangzott.

A vörös fürtök olyan mértékben Rita Hayworth jelképévé váltak, hogy amikor a Sanghaji asszony kedvéért szőkére festette, a film akkorát bukott, hogy csuda! Pedig eredetileg sötétbarna tincsekkel áldotta meg az ég, és alacsony homlokkal. Ám egy kis epilálás után több mint két centivel lett magasabb a homloka. A haja egyébként olyan gyorsan nőtt, hogy állítólag három naponta kellett festeni, hogy ne csúfítsa el a sötétbarna tő.

És akkor jöjjön a végére a legdrasztikusabb bevatkozás, az, akivel kezdtük a cikket! Az utánozhatatlan Greta Garbo annak idején 36 évesen úgy döntött, örökre visszavonul, hátralevő életét bujkálással töltötte, nagy ritkán lehetett egy-egy homályos képet elkapni róla. Soha nem volt hajlandó visszatérni a filmvászonra sem, így imádott-gyűlölt közönsége nem láthatta megöregedni sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik