Élet-Stílus

A világ legdrágább cipője

Nem egy nő bevallottan cipőmegszállott, ám vannak olyan lábbelik, amelyeket akár egy férfi is szívesen elfogadna...

Persze a teremtés koronájának nem azért kellene a lábra való csoda, mert viselni szeretné, hanem azért, mert feltehetően nincs olyan élő ember, aki visszautasítana egy 3 millió dollár értékű vagyontárgyat. A szóban forgó topán valaha a hollywoodi legenda, Rita Hayworth lábát ékszerezte fel – szó szerint. Ugyanis a Stuart Weitzman tervező jegyezte magassarkút a híres filmcsillag kedvenc fülbevalója ihlette. A rozsdaszín szaténból készült mesés körömcipőt rubinok, zafírok és gyémántok ékítik. (Fred Astaire híres partnerének a fürtjei is a vörös hasonló árnyalatában játszottak.)


Kathleen York viselte legutóbb a cipőt – Fotó: AFP

A különleges darab legutóbbi nyilvános szereplésére 2006-ban kerül sor, amikor Kathleen York – aki többek közt a Született feleségekben is játszott – ebben jelent meg az Oscar-gálán, a tulajdonosa viszont Yasmin Aga Khan hercegnő, Hayworth lánya.

Ha ennyire azért nem vágysz drágaságra, de azért szívesen ragyognál valami igazi csodában, nézd meg a hónap legdrágább cipellőjét az online Cosmón, potom 1500 euróért a tiéd is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik