Élet-Stílus

Egyre több a fagyos frigy

Nagy-Britanniában a párok jó része anyagi megfontolásból dönt a téli esküvő mellett.

Lássuk be a spórolásnak – akár még egy esküvőn is van létjogosultsága – a ceremóniák ugyanis egyáltalán nem olcsóak. Manapság még a legegyszerűbb, meghitt szertartásokért is komoly összegeket kell fizetni: egy 2010-es magyar statisztika szerint a legolcsóbb esküvők ára 1,5 millió forint körül van, a határ pedig a csillagos ég.

Nem csoda, hogy a gazdasági válság közepén a legtöbb pár az álomesküvő megvalósítása közben nagy gondot fordít arra, hogy a ceremónia takarékos is legyen. Többek között így van ez Nagy-Britanniában is, ahol – mióta tart a válság – vidéken 15%-kal nőtt azoknak a pároknak a létszáma, akik télen házasodtak.

Ennek egyik fő oka, hogy az október és március között tartott esküvő költségei átlagosan egynegyeddel alacsonyabbak, mint az esküvői főszezonban.A házasulandókat ráadásul ilyenkor az időjárás sem riasztja, sőt egy kicsit a tél felé tereli, ugyanis nyáron jöhet hirtelen rossz idő, télen viszont biztosan nem számít senki túl jóra, így a párnak egy dologgal kevesebbért kell izgulnia.

A The Daily Telegraph című brit lap esküvőszervező cégeknél végzett felmérése szerint a téli nászok a ruhatervezők munkáját is színesítik: gyakoribb az eltérés a hagyományos fehér menyasszonyi öltözéktől, mint nyáron, főként a vörös kedvelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik