Élet-Stílus

Mit csinálnak bugyiban a metróban?

Vasárnap a világ több nagyvárosában megőrültek a metró utasai.

Legalábbis azoknak biztos ez volt az első benyomásuk, akiknek fogalmuk sincs mi az a No Pants Subway Ride (vagyis szabadfordításban „Utazz a metrón nadrág nélkül”) mozgalom. Vasárnap ugyanis az ilyenkor, januárban – persze, hát mikor, ha nem akkor, amikor legnagyobb a hideg – szokásos, mostanra világméretű akciójuk keretében, a mozgalom tagjai teljes menetfelszerelésben (hátizsákkal, szemüvegben, sapkában, kesztyűben) viszont alsónadrágban szálltak fel a nagyvárosok metróira.


A képre kattintva izgalmas galéria nyílik!
Fotó: AFP / Mario Tama

Az akció 11 évvel ezelőtt 7 kicsit pihent srác fejéből pattant elő, akik így, ebben a formában szerettek volna némi mosolyt csalni a fásult emberek arcára, illetve kizökkenteni őket a mindennapok monotonságából.

Az akció azóta már világhírű, sőt 11 év alatt komoly hagyománnyá vált: idén 27 országból – többek között Londonból, Washingtonból és Mexikóvárosból – csatlakoztak a fiatalok, akik a szabályoknak megfelelően alsógatyában, fapofával szálltak fel a metrókocsikba.


Íme egy videó a tavalyi akcióról

Az akcióban egyébként mindenki részt vehet, aki elfogadja azt a két alapszabályt, hogy „gatyára vetkőzik” és „komoly arcot vág”, emellett mindent úgy csinál mint egyébként: kapaszkodik, trécsel, zenét hallgat, eszik, mintha mi sem történt volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik