Élet-Stílus

Egy Bodri és egy Figula az év fiatal magyar borásza

Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján. A nyertesek díjukat szombat este vehették át Budapesten.

Idén harmadszor választották meg a www.zipp.hu és a www.facebook.com/boragora olvasói az ország legigéretesebb fiatal borászát. Több mint 90 borászra több mint ötezer szavazat érkezett – mondta el a Hír24-nek Fazekas-Ruck Levente, a vereny egyiki szervezője. Az utolsó napokban már csak hárman voltak verseníben, és egészen az utolsó kattintásig nem lehetett tudni, ki viszi haza a díjat. Végül Bodri Orsolya és ifjabb Figula Mihály egyetlen szavazattal, de holtversenyben előzték meg azt a borászt, akinek a neve idén titokban marad.”Talán jövőre majd neki lesz szerencséje” – tette hozzá Fazekas-Ruck Levente.

Bodri Orsolya édesapja pincészetében dolgozik, elsősorban a marketing munkát irányítja, de – amint azt a szavazás is mutatja – a borkészítésben is egyre ügyesebb.A díjkiosztóra több saját bort hozott a Bodri család – nekünk a legjobban a tavalyi Kékfrankos rozé tetszett. Az enyhe szénsavasság nem nyomta el az üde, epres ízjegyeket. Igazán üdítő választás volt ez a díjkiosztó forró légkörében (különösen, ami a belvárosi étterem kissé zsúfolt kóstoló termeit illeti).

Ifjabb Figula Mihály – családi okok miatt – nem vett részt a díjátadón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik