Élet-Stílus

A boldogság megvásárolható

Egy kutatás szerint jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki pénzen akar boldogságot venni.

Bár a hírrel a neves Princeton Egyetem két elismert szakértője, Daniel Kahneman és Angus Deaton állt elő, mi mégis némi fenntartással fogadjuk. Már csak azért is, mert egyszerűen elképzelhetetlennek tartjuk, hogy pusztán annyival, hogy évente 75 ezer dollárt (vagyis átszámolva 18 milliót) keresünk, egy csapásra megoldódjon minden lelki bajunk, és tökéletesen boldoggá, kiegyensúlyozottá váljunk.

Jó, tény, nagyban hozzájárulna a dologhoz azért. Valószínűleg egyébként maguk a szerzők is érezték, hogy veszélyes terepre tévedtek ezzel a megállapításukkal, ezért gyorsan hozzátették azt is, hogy a tökéletes boldogsághoz a pénzen kívül azért kell még más is: például megvalósítható, reális életcél, no és néhány jól működő társas kapcsolat.

Szerintük minden további nélkül elképzelhető, hogy valaki boldogtalan, még akkor is, ha évente megkeresi azt a bizonyos 18 millió forintot, de cserébe nincs egy olyan ember sem a közelében, akivel megoszthatná a gondolatait. A pénz ráadásul már csak azért is problémás, mert a pszichológus és közgazdász szakemberek szerint pontosan 18 millió forintnak kell lennie: ennél több szerintük már konfliktusokhoz és stresszekhez vezet.

5 dolog, amivel boldogabb lehetsz:
1. dícsérd meg magad mindenért, amit sikeresen elvégeztél!
2. tűzz ki elérhető, reális célokat!
3. olyan emberekkel barátkozz, akik erőt adnak!
4. keress értelmes elfoglaltságot a munkád mellé!
5. vedd kezedbe az életkörülményeid alakítását!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik