Élet-Stílus

Smink, ami kitart az újév köszöntéséig

Hamarosan itt a szilveszter, jól jöhet egy kis segítség, hogyan maradjon tökéletes a sminket alkonyattól pirkadatig...

A legatombiztosabb sminken is nyomot hagy a vad buli, remélhetőleg te sem fog unatkozni szilveszter éjjel, de a make-upod miatt se aggódj! Egy-két apró trükkel két pohár pezsgő között olyan lesz, mint „új korában”.

1. Ráncokba gyűlt szemhéjfesték – Ha még több púdert teszel rá, könnyen előfordulhat, hogy az addig erős harmincasnak tűnő külsőd hirtelen ötvenesbe vált. Tarts magadnál inkább krémes állagú szemhéjfestéket, taupe, bronz vagy arany árnyalatban, sminkedhez illően. Miután az ujjaddal eltüntetted a redőket, a krémes árnyalóból tegyél egy picit a szemhéjad közepére és a szemöldökcsontod alá, amitől ismét élénk lesz a tekinteted.
Például: Ben Nye – Fireworks Wheel fellelt ár: 5 200 Ft, Essence stay all day krémes szemhéjfesték fellelt ár: 799 Ft.


Egy kis csillogás minden lánynak jár – Fotó: Shutterstock

2. Elkenődött tus és/vagy spirál – Ha elkezdett az ujjhegyeddel dörgölni, garantáltan egyre rosszabb lesz a helyzet, akár pandamacit is csinálhatsz magadból. Inkább próbáld meg eltüntetni egy testszínű ceruzával az elcsúszott festéket. Malu Például: Wilz korrektor ceruza fellelt ár: 2 560Ft, Kryolan – DermaColor Korrektor ceruza fellelt ár: 1 180Ft.

3. Eltűnt rúzs nyomában – Ha egy kis színtelen szájfényt kensz a lassan semmibe vesző ajakfestésedre, máris új életet leheltél bele. és még tükör sem kell hozzá.
Például: Paris Berlin – Cristal Gloss fellelt ár: 2 450Ft, Oriflame Beauty Power Shine Crystals Lip Gloss fellelt ár: 999 Ft.


Ha így indult az este, miért ne végződhetne ugyanígy?

4. Elsápadtál? – Hajnaltájt előfordulhat, ráadásul nem hoztál pirosítót sem… Nem baj, ha van nálad legalább egy kis rúzs (narancsos vagy piros alapú), kenj belőle szét egy keveset az arccsontodon. Az egész megjelenésed üdébb lesz tőle.
Például: Avon Little Red Dress ajakrúzs fellelt ár: 1 600 Ft, Estée Lauder Long Lasting Lipstick fellet ár 7 300 Ft.

5. Zsírosan fénylő bőr – újabb réteg púdert soha! Csak rontana a helyzeten, ha úgy nézne ki az arcod, mintha lisztbe mártottak volna, inkább használj kozmetikai itatóst (más néven mattosító papírt vagy blotting papert) például.
Például: Artdeco mattosító papír 100 db, fellelt ár: 2 151 Ft, Chanel Accesories mattosító papír (Papier Matifiant) fellelt ár: 8 720 Ft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik