Élet-Stílus

Sokaknak még csak most lesz karácsony

Egyre többen csak az ünnep után lódulnak neki az ajándékvásárlásnak és ezzel tízezreket spórolnak meg.

Nem meglepő, hogy az új őrület elsősorban Amerikában gyűjti a követőket: ott, ahol a karácsony mára már egyet jelent az ajándékozással, a vásárlási lázzal és a plázákat elárasztó embertömeggel, talán nem is meglepő, hogy sokan – mi több, egyre többen – voksolnak az ünnepek és az ajándékozás elhalasztása mellett. Egyrészt azért, hogy megkerüljék az őrületet, másrészt, hogy pénzt spóroljanak.

Erre az utóbbira – lássuk be – minden esélyük megvan, hiszen az üzletek többsége karácsony elmúltával óriás akciókkal és leárazásokkal próbál megszabadulni azoktól a termékektől, amit az ünnepet megelőzően nem sikerült eladni. Van olyan áru, amit karácsony után negyedannyiért is meg lehet venni, mint néhány nappal korábban.

Ha a halasztás mellett döntenek, néhány amerikai szülőnek – főleg azoknak, ahol a gyerekek csillogó szemekkel várják a Mikulást – trükköznie kell. Egy szemfüles, két gyermekét egyedül nevelő anya például úgy oldotta meg a karácsony elnapolását, hogy a Mikulás nevében üzenetet írt gyermekeinek: “Heló! Nem tudtam bejutni a házatokba tegnap éjjel, de anyukátok elvisz majd az áruházba, amikor tud: Mikulás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik