Élet-Stílus

Mit hoz a Sárkány éve?

A kínai horoszkóp szerint gazdasági fellendülésre, kiváló házasságokra és jó üzletekre készülhetünk.

Még a kínaiak közül is csak kevesen tudják, hogy milyen rendszer alapján változik évről-évre a kínai újév, vagyis a Tavaszünnep időpontja. Egy biztos: hasonlóan a keresztény Húsvéthoz, a kínai újév is vándorló ünnep. Míg tavaly a Nyúl évének beköszöntét február 3-án, addig idén a Sárkányét már január 23-án ünneplik meg.

A kínaiak ilyenkor alaposan kitakarítják az otthonukat, de nem a vendégek miatt, hanem hogy ezzel megszabaduljanak minden balszerencsét hozó, rossz szellemtől, amit az elmúlt évben összeszedtek. A takarítás mellett január 23-a éjjelén virradatig ébren maradnak, hogy ezzel elűzzék a betegségeket és a szerencsétlenségeket.

És hogy mégis mire készüljünk?

Az asztrológusok szerint – csakúgy, mint a Nyúl éve – a Sárkányé is szerencsésnek és pozitívnak ígérkezik: jó üzleti lehetőségeket, kiváló házasságokat és gazdasági fellendülést ígér. A csillagászok szerint 2012-ben sokkal érzékenyebbek lehetünk egymás és a világ dolgaira és szükségét érezzük majd mások megsegítésének, különösen akkor, ha természeti csapások és negatív események történnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik