Élet-Stílus

A karácsonyi pulyka összezárásának titka

Elfelejthetjük a madzagot és a koktélpálcikákat, ha a karácsonyi pulyka összetartásáról van szó, mert a sebészkapocs a legjobb és legtetszetősebb megoldás.

A Veterinary Record című szakfolyóiratban is közzétette eredményeit a három ország állatorvosaiból verbuválódott “kutatócsoport”, amely összesen tizenöt darab, egyenként közel négykilós pulykát töltött meg és zárt le különböző technikákkal.

A pulyka nyakának legtökéletesebb összeöltése után kutatva öt különböző öltési módszert teszteltek a sebészek, melyek között kipróbálták a műtéteknél használatos bőrkapcsokat is.

Sütés előtt a kapcsos technika és az úgynevezett Utrecht-öltés kapta a legmagasabb pontszámot a külcsínt tekintve. Utóbbi öltéstípust a tehenek méhének császármetszés utáni bezárásánál alkalmazzák az állatorvosok. Amikor azonban a sütést követően eltávolították az öltéseket, egyedüli győztesként hirdethették ki a kapcsos eljárást, mert csak ennél nem maradt nyom a pulyka bőrén.

“Egyetlen lehetséges hátránya a bőrkapcsok használatának emészthetetlenségük lehet, ha egyet benne felejtenek a felszolgált szeletben” – írták a szerzők tanulmányukban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik