Élet-Stílus

A 25 éve lenyelt toll ma is működik

Ennek az íróeszköznek a története egészen különös, hiszen több mint két évtizedet töltött gazdája szervezetében - észrevétlenül.

A különös esetnek – amely egy brit, orvosi eseteket bemutató szaklapban írtak le – egy 76 éves hölgy a főszereplője, aki gasztroenterológushoz küldtek súlyvesztése és krónikus hasmenése miatt. Az orvos diverticulosist állapított meg nála, ami a vastagbél zsákszerű kitüremkedéseit jelenti, és elég gyakran fordul elő idős embereknél. Épp ezért nem is ez volt a meglepő felfedezés a doktorok számára, amikor vizsgálták, hanem „egy egyenes idegen test a gyomorban”. Amikor faggatni kezdték, az asszonynak eszébe jutott, hogy véletlenül lenyelt egy fekete filctollat 25 évvel korábban (ha ezen csodálkoznál, nézd meg ezt a galériát!).

Az orvosa, dr. Oliver Water beszámolója szerint, az asszony a lépcsőn állt, amikor egy kupak nélküli filccel meg akart piszkálni egy foltot a manduláján. A kezében volt még egy kézi tükör is, hogy pontosan eltalálja a foltot. Ahogy ezen ügyködött, elveszítette az egyensúlyát és elesett, amitől az íróeszköz lecsúszott a torkán, majd a nyelőcsövén keresztül eljutott a gyomrába – ahol kényelmesen elhelyezkedett.


A képet nagyobb méretben megnézheted itt >>

Elmesélte a férjének és az orvosának, mi történt, akik elég szkeptikusan fogadták a sztorit. Azért megröntgenezték, de nyomát sem találták a tollnak. Szerencsére az elmúlt két és fél évtizedben sokat fejlődtek a képalkotó eljárások, és így végül meglett a varázslatos filc. Bár a tollnak semmi köze sincs az emésztési problémáihoz, úgy döntöttek, eltávolítják a szervezetéből.

Ami igazán hihetetlen ebben az esetben, hogy úgy tanyázott 25 éven át a hasában a filctoll, hogy nem okozott semmilyen jelentős károsodást az emésztőrendszerében, pedig akár ki is lyukaszthatta volna például a belét. Az már csak hab a sztorin, hogy bár a hosszas fürdőzés a gyomorsavban megviselte a penna külsejét, a belsejében használható maradt a tinta, így írni is lehet vele!

Tanulság is született a hölgy történetéből: „Ez az eset rámutat, hogy az egyszerű röntgen esetleg nem mutatja ki a műanyag tárgyakat, és ezért bizonyos esetekben érdemes hallgatni a beteg beszámolójára, legyen az bármennyire hihetetlen” – állapította meg a jelentés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik